20 април, 2024

В знак на благодарност към дисциплинираните хора, които спазват всички мерки на социалната дистанция, PlayStation правят подарък към своите потребители, а и не само. Това става чрез създаването на две мерки. Първа е инициативата на Sony Interactive Entertainment – Play At Home – която осигурява безплатни игри, за да поддържа забавлението в домашна обстановка, а втората се състои в създаването на специален фонд, който да подпомага малки инди гейм студиа в справянето им с кризата.

Две са игрите, които са предоставени безплатно в PlayStation платформата – Uncharted: The Nathan Drake Collection и Journey, и могат да бъдат изтеглени в периода между 15 април и 5 май. В своя официален блог, от PlayStation споделят, че е възможно първата игра да е непозната за повечето геймъри. Uncharted колекцията съдържа три игри, специално мастерирани за PS4 и предоставя атрактивно приключение в търсене на съкровища, което със сигурност би отделило всеки от мислите му за COVID-19. Колкото до втората игра – Journey, то тя едва ли има нужда от представяне, тъй като със своята визия и геймплей успя да се превърне в инди хит.

От PlayStation споделят подробности и около другата си инициатива – създаването на фонд, подпомагащ инди гейм студиа. В нея е заложена идеята, че именно по-малките създатели са сърцето на гейминг общността, а без сърце няма как да се оцелее. Те постоянно предоставят нови и интересни игри, притежаващи очарователния „out of the box“ елемент. Поради тази причина Sony Interactive Entertainment предоставя фонд от 10 милиона долара, който да подкрепи техните инди партньори.

Информацията от блога на PlayStation завършва с това, че в тези трудни времена все повече хора са се обърнали към гейминга и забавлението, което той предоставя. Поради тази причина те с радост са готови да подкрепят играчите, общностите и партньорите си.

 

Тагове: , , , , , ,
Author