20 април, 2024

В Amazon сериозно затягат мерките за сигурност, след като компанията уведоми своите служители в хранилищата, че при нарушение на правилата за социално дистанциране, ще последват сериозни дисциплинарни действия. Съответно – при първо нарушение следва писмено предупреждение, а при второ, служителите директно ще бъдат уволнявани. Също както и на много други места по света, правилата са ясни – два метра разстояние един от друг.

Имахме случаи на служители, които напълно целенасочено нарушаваха забраните за поддържането на разстояние, което застрашава както самите тях, така и техните колеги. Поради тази причина предприемаме по-строги мерки, за да подсигурим безопасността на служителите ни, които в криза като тази имат толкова важна роля,“ споделя пред CNBC работещ за Amazon.

Дейв Кларк, движещ retail операциите в Amazon сподели, че компанията работи по подобряването на средата за социално дистанциране. Това става, чрез използването на камерите за вътрешно наблюдение, придружени с помощ от machine learning технологии.

Нарушителите ще бъдат улавяни вероятно именно с преглеждане на видео записите. Според някои от служителите обаче, тези правила ще важат само за определени хора, но не и за всички. CNBC предава, че работещи в складовете се оплакват от това, че мениджъри са забелязвани да прескачат правилата, но нищо не се е случило като последствие. Все пак, процесът да обедиш всички е дълъг и е необходима постоянна работа. Освен маркировки от гафер по пода, който да посочва ясно на какво разстояние трябва да са служителите, също така се раздават и маски за всички, както и регулятно биват измервани температурите.

Но колкото и грижи да се поемат и колкото и дезинфектанти да се осигуряват, голяма част от служителите на Amazon не се чувстват сигурни на работните си места. В Ню Йорк и Мичиган редица служители апелираха за затварянето на складовете, след като стана ясно за случаи на положителни проби сред техни колеги. Не строги мерки за нарушаване на правилата, а осигуряване на масово тестване – това е тяхното мнение.

Тагове: , , ,
Author