24 април, 2024

Предпазният шлем е за многократна употреба с рамка от стомана с висока степен на микробиологична резистентност

 

Габровската фирма „НИКО Технологии“ започна производството на предпазни шлемове, подходящи както за хората на първа линия в битката срещу коронавирусамедици и полицаи, така и за гражданите и собственици на бизнеси, които могат да продължат работа в условията на пандемия. Това става ясно от публикация в Габрово Нюз.

Предпазният шлем, който изработват, е за многократна употреба. Той е лек и удобен. Рамката се прави от висококачествена неръждаема стомана, с висока степен на микробиологична резистентност. Върху този метал се задържат микроорганизми значително по-кратко, в сравнение с пластмасата. Материалът допуска отлична обработка с дезинфектанти и химикали. Нечуплив и гъвкав е. Конструкцията на рамката отлично се напасва върху главата, като това значително подобрява комфорта при продължително носене.

„В битката със заразата COVID-19 е необходимо хората, които ежедневно трябва да контактуват с други непознати хора, бизнеси, където физическата комуникация е неотложна, лекари и полицаи да бъдат добре защитени. Нашите предпазни средства ще помогнат на хората, които са на първа линия в борбата с вируса. Планираме да дарим част от производствената серия шлемове на медиците и полицаите в област Габрово“, заявиха за Габрово Нюз инж. Кольо Кожухаров и Никола Панайотов, собственици на компанията.

Иновативната компания работи в областта на електромобилността, съвременното машиностроене и високо-прецизните лазерни технологии, но сега пренасочва капацитети от производството си в изработването на лични предпазни средства.

Фирмата „НИКО Технологии“ е готова да произвежда по значително количество бройки на ден, тъй като има висока производителност. Използват се високотехнологични лазерни машини, с който изрязват детайлите с прецизност до микрон.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,