16 април, 2024

„Носим доброто до вкъщи. Останете в безопасност!“

 

Ford и Мото-Пфое предоставиха лекотоварни автомобили за ползване от дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична Община. Ford Courier и Ford Connect се включват в разноса на топъл обяд, медикаменти и продукти от първа необходимост. 

Автомобилите прие лично кметът на Столична община, г-жа Йорданка Фандъкова, заедно с представители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Ключовете предадоха управителите на Мото-Пфое, г-н Атанас Фурнаджиев и г-н Масухиро Ояма, които призоваха от името на Ford: „Носим доброто до вкъщи. Останете в безопасност!“. Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична Община потеглиха мигновено с автомобилите, за да се отправят към адресите в нужда, а зад волана на Ford Connect седна лично Кметът на Столична Община, г-жа Фандъкова.

С удължаването на извънредното положение във връзка с борбата с COVID-19, хиляди хора подават сигнали към Столична Община за доставки на топъл обяд, медикаменти и продукти от първа необходимост, с което се увеличава и недостигът на превозни средства за транспортиране. В помощ на общинската дейност за аварийна помощ и превенция се включват представителите на най-продаваната лекотоварна гама в Европа, подкрепяйки усилията на Националния оперативен щаб и на общината, максимален брой граждани да останат по домовете си, за да съхранят своето здраве.

За период от един месец Ford и Мото-Пфое предоставят за безвъзмездно ползване автомобили, които със своя капацитет на вместимост на товар и багаж са подходящи за разнос на продукти в извънредната ситуация – Courier Van 1.5 л дизел, 100 к.с. и 6-степенна ръчна скоростна кутия и Connect 1.5 дизел, 120 к.с., 8-степенна автоматична скоростна кутия, с 5 места, чиито втори ред седалки може да се спуснат напред за максимално увеличаване на багажното пространство в автомобила.

На ден се изпълняват около 3000 доставки на храна и медикаменти на възрастни и нуждаещи се хора, а с капацитета на тези автомобили, бройката може да се увеличи драстично.

За да подпомогне максимално ефективно борбата с вируса COVID-19 в страната, Мото-Пфое ще предостави между 6 и 10 април автомобили от лекотоварната гама на Ford още на общините Пловдив, Варна, Бургас. На 7 април Военно-медицинска академия ще получи за нуждите на спешните екипи 8-местен микробус Ford Custom.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,