25 април, 2024

Spotify ще окаже помощ на музиканти и изпълнители, засегнати от пандемията, с помощта на страницата им за дарения  COVID-19 Music Relief page в Twitter. SoundBetter (Spotify for Artists), които помагат на изгряващи таланти да създават качествена музика, работят за Spotify и временно няма да приемат парични възнаграждения от тях. Приложението Anchor, което създава подкаст, за да достигне музиката до повече хора, отказва да взема месечната си такса от платформата.

За инициативата Spotify си партнира с някои музикални дружества, които са напълно съпричастни. Благодарение на водещото такова, The Performing Rights Society for Music (PRS For Music) във Великобритания, 1000 паунда ще получат тези изпълнители, които са били част от дружествата, поне две години. Те работят съвместно с платформата и се грижат за авторските права на изпълнителите.

Музикалната сцена и изпълнителите са застрашени от това, което се случва и това, което предстои след като отмине този труден период. Андреа С. Мартин, гл. изпълнителен директор на PRS, споделя своето притеснение и факта, че без подкрепата на индустрията, голяма част от изпълнителите ще имат сериозни финансови затруднения.

Тагове: , ,
Author