21 юни, 2024

#ОставамВкъщи  #SOLIDARNOST

VIVACOM и United Group даряват  900 000 лв. на Министерството на здравеопазването за овладяване на разпространението на COVID- 19 в България. Средствата ще бъдат преведени в дарителската сметка на Министерството на здравеопазването, открита за подпомагане на лечебните заведения при спешни ситуации. Преди дни министерството обяви дарителска кампания, с която цели да събере 5 милиона лева чрез DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777. Сумата, дарена от VIVACOM и United Group, покрива близо 1/5 от търсените средства, които ще помогнат на ведомството да подсигури най-належащите нужди на болниците в условията на разпространяващата се коронавирусна инфекция.

Водещият независим доставчик на телекомуникационни и медийни услуги за Югоизточна Европа United Group ще направи дарения за справяне с болестта във всички държави, в които оперира. То ще е в общ размер на 3 милиона щатски долара, от който 1.2 милиона в пари и 1.8 милиона – в медицинско оборудване. Групата оперира в Словения, Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Северна Македония. През месец ноември 2019 г. United Group бе избрана да придобие VIVACOM за 1.2 милиарда евро. Сделката, която е една от най-големите придобивания в региона, е в процес на регулаторно одобрение.

„Заедно можем да  помогнем за ограничаване на пандемията, която драстично промени живота на милиони хора, ограничи личните контакти и нанесе удар на световната икономика. Дарението ще подпомогне българската здравна система, лекарите и всички медицински лица, които са на предните позиции в борбата с вируса.“, каза Виктория Боклаг (Victoriya Boklag), главен изпълнителен директор на  United Group.

 

„VIVACOM и United Group осъзнават голямата отговорност, която имат пред обществото в момент, в който сме изправени пред пандемия с такъв мащаб. Ето защо взехме решение да подпомогнем Министерството на здравеопазването в усилията му да осигури всичко необходимо на здравните заведения за справяне със ситуацията. Вярвам, че ще бъдем полезни на цялото общество и ще подкрепим медицинския персонал, който показва безапелационен професионализъм в критичната ситуация“ , каза главният изпълнителен директор на VIVACOM Атанас Добрев.

С дарението от 900 000 лв. VIVACOM и United Group ще допринесат за вземане на необходимите мерки за овладяване на ситуацията и по-скорошното връщане към нормалния начин на живот и работа на обществото.

За дарителите:

United Group е компания, базирана в Амстердам, е водещият независим доставчик на телекомуникационни и медийни услуги за Югоизточна Европа. Благодарение на значителни инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и собствени технологии, компанията осигурява водещи за пазара услуги на клиенти в целия регион. През последните 18 години United Group разширява присъствието си както чрез естествен растеж, така и чрез придобивания на други компании. Към момента оперира с над 5 360 служители и осигурява услуги на повече от 1 800 000 домакинства.

VIVACOM е сред водещите технологични компании в България. Компанията предлага пълно портфолио от телеком услуги – мобилни и фиксирани гласови услуги, високоскоростен фиксиран и мобилен интернет, интерактивна и сателитна телевизия, както за частни така и за бизнес клиенти. Компанията е позната на пазара и със своите иновативни М2М решения, както и услуги в сферата на умния град, дигиталното образование, облачни услуги и ко-локация, Интернет на нещата. VIVACOM е социално отговорна компания с дългогодишни традиции в подкрепата на значими каузи, свързани с образованието, културата и спорта. 

 

#SOLIDARNOST #OтговоренБизнес #ЛидериЗаПример #COVID-19 #Charity #StayHome #StaySafe 

Тагове: , , , , , , , , , , ,