25 април, 2024

В тези времена на предизвикателства, компанията HPE съобщава за взетите от тях мерки, сред които най-важните са фокусът върху защитата на членовете на екипа, отдадеността към клиентите и подкрепата към обществото. Сега, когато целият им офис е реорганизиран в модел “работа от вкъщи”, всъщност работата продължава и техните решения и технологии могат да бъдат полезни. Ето как…

Ираван Хира

„В контекста на тази политика, Хюлет Пакард Ентърпрайз управлявана от Селектиум също се стреми да използва своят опит и технологии в подкрепа на клиентите си при справяне с кризата в България. Малките и средни предприятия са най-пряко засегнати от заплахата от COVID-19 и имат нужда от гъвкави дистанционни решения, различни от тези на големите организации. Специално за тези предприятия разработихме различни пакети, базирани на временен безплатен лиценз за използване на технологиите HPE (Aruba) за дистанционна свързаност“, сподели Ираван Хира, генерален директор на HP.  

Пакетите, които са подходящи за малки и средни предприятия и домашен офис включват: HPE Aruba Work from home (контролери и точки за отдалечен достъп) за работа от къщи, безплатно HPE Aruba VPN решение с виртуален контролер активно за 30 дни, безплатни лицензи за client–to–site VPN към съществуващи контролери. 

Освен това, HP продължават да подкрепят БАН и суперкомпютъра „Авитохол“, който е разработен по задание на академията с цел да изгради математически модели за прогнози в помощ на Националния оперативен щаб за ограничаването на разпространението на коронавируса в България. Суперкомпютрите – водещи сред които са тези на HPE – са една от основните фронтови линии в глобален мащаб в борбата за овладяване на COVID – 19 и в това число намиране на ваксини и лекарствени комбинации срещу вируса.

Суперкомпютърът “Авитохол”

Ето и официалното обръщение на Антонио Нери, CEO на HPE: 

Въпреки, че все още не знаем пълното въздействие на пандемията COVID-19, все пак ни е известно, че това предизвикателство е различно от всяко друго, с което сме се сблъсквали, откакто се помним. Самият аз научих, че в непостоянни и несигурни времена трябва да се съсредоточим и да дадем приоритет на онези неща, които са под наш контрол. Този начин на мислене е движещата сила на отговора на HPE, спрямо COVID-19. 

Ние създадохме рамка за оценка на текущите разработки и техните потенциални въздействия, адресирахме подкрепата за нашите бизнес процеси и хора и адаптирахме нашите технологии и подходи, за да помогнем на организациите по целия свят да се ориентират, въпреки трудностите. На фона на тази рамка нашите приоритети са ясни: трябва да защитим членовете на нашия екип и техните семейства, трябва да дадем приоритет на иновациите и усилията, които се реализират спрямо това, което наричаме „отдаденост към нашите клиенти“, и трябва да се изправим пред предизвикателството и да подкрепяме общностите в които работим и живеем. 

Когато за първи път свикахме нашия екип за управление на кризи, преди около два месеца в самото начало на пандемията от COVID-19, предприемането на решителни стъпки за гарантиране на безопасността и благополучието на членовете на екипа беше начело в списъка ни от приоритети. Затворихме офисите си, където това бе необходимо. Насърчихме членовете на екипите ни във всички локации да работят от дома си, ако имат такава възможност, като ще продължим редовно да плащаме на служителите си, които не са в състояние да го направят. Използваме технологии и инструменти, позволяващи поддръжката и виртуалното сътрудничество между членове на екипи, клиенти и партньори, вместо провеждането на физически срещи и събития. 

Безопасността и благосъстоянието на членовете на екипа са първи в списъка с приоритети на HPE 

Антонио Нери

Що се отнася до нашите клиенти, ние оставаме отдадени на това да предоставяме технологии, които значително засилват както научните открития, така и ежедневните делови транзакции. Гордеем се, че нашите технологии и екипи са призовани в помощ на организациите, борещи се да се справят с кризата COVID-19. От предоставянето на възможност за дистанционна работа и образование на медицински клиники до ускоряването на научно-изследователски проучвания, ние сме фокусирани върху предоставянето на новости, въпреки тези тежки обстоятелства, специално за клиентите си. Ето няколко примера: 

▪ Клиниката Vancouver Clinic е разположена във Ванкувър, Вашингтон – област силно засегната от вируса COVID-19. Тя напълно разчита на архитектурата на HPE – Aruba, за да гарантира, че компютърната ѝ мрежа ще може да се справи с по-високото натоварване, породено от критично важни услуги, като телемедицината. Нашите точки за отдалечен достъп Aruba отбелязаха двуцифрено нарастване на заявките, тъй като позволяват на организациите да разширят мрежовите и корпоративните си ресурси за работещите от дома, осигурявайки им сигурна, безпроблемна връзка. 

▪ Нашата група HPE Financial Services управлява целостта на бизнеса и финансирането на организациите, които трябва да управляват по различен начин своите технологични франчайзи. Например екипът по поддръжка на активите HPEFS, управляващ жизнения цикъл на технологии от сървъри до персонални компютри и от системи за съхранение до принтери, успя да осигури близо 50 000 лаптопа, които бяха към края на лизинговия си период, и да ги предостави на една от най-големите банки в САЩ, давайки възможност на екипите ѝ да работят отдалечено. 

▪ Подкрепяме важната работа в някои от водещите изследователски центрове по света, включително националната лаборатория Аргон към министерството по енергетика на САЩ и Националната лаборатория Оук Ридж. Нашите високопроизводителни компютърни решения им позволяват да провеждат симулации, включващи сложни данни и deep learning изчисления, за да разберат по-добре новия щам COVID-19 и да разработят лекарствени средства. 

▪ Нашите експерти в областта на изкуствения интелект (HPE AI) си сътрудничат, подкрепяйки набора от данни COVID-19 Open Research Dataset. Това е една от няколкото действащи инициативи, свързани с COVID-19, в които AI може да допринесе значително, постигайки бързо критично важни успехи. Участниците ще разработят AI инструменти за извличане на данни от хиляди научни статии, свързани с COVID-19 и сродни коронавируси, за да помогнат на медицинската общност и да отговорят на най-важните и приоритетни научни въпроси. 

HPE е фокусирана върху това да съдейства на клиентите си по ясно очертани нови правила, въпреки тежко положение днес 

Знаем, че нашите клиенти и партньори разчитат на нас за предоставяне на технологии и услуги от HPE, които ще им помогнат да се адаптират към новите и нововъзникващи нужди. Ние предоставяме възможността на служители по целия свят да работят ефективно от дома си, чрез бързото внедряване на VDI инфраструктура. Помагаме на нашите клиенти да се справят с нарастващите си нужди, чрез бързо увеличаване на мащабите и осигуряване на нов капацитет. Предоставяме различни начини за организациите да се възползват и плащат за ITуслуги, когато имат нужда от тях. Нещо, което им помага да управляват правилно паричните си потоци. 

Отвъд това, което нашата технология може да предложи, ние също се обединяваме като членове на екипа на HPE, за да пренасочим финансови ресурси, които ще помогнат на общностите в които живеем и работим. Организирахме контролирани дарения, за да подкрепим Фонда за взаимна солидарност към COVID-19, който ще помогне на усилията на Световната здравна организация, глобални здравни институции и здравни работници за предотвратяване, откриване и реагиране на COVID-19. Даренията ще подкрепят и глобалните усилия на УНИЦЕФ за предоставяне на услуги, като непрекъснато образование, здравеопазване, хигиена и заетост на общността. Активно се ангажираме с нашите колеги от технологичната индустрия и с помощта на централния ни офис в „Силициевата долина“, за да сме сигурни, че вървим заедно и увеличаваме влиянието си. 

С предизвикателствата, пред които сме изправени днес, и тези, които предстоят, ще трябва непрекъснато да се адаптираме въз основа на това, което е под наш контрол. Приветствайки духа на HPE и слогана „Да, ние можем!“, ще продължим да подкрепяме членовете на нашия екип, клиентите, партньорите и общностите по време на този безпрецедентен период и ще бъдем там, където всяка заинтересована страна има нужда от нас, за да се възстановим, развиваме и да успяваме. 

 

Тагове: , , , , , , , , , ,
Author