От AMD вече са завели криминално разследване за деянието, но не се очаква по никакъв начин това да доведе до забавяне на представянето както на Xbox X, така и на други продукти. Но самият факт, че се е стигнало дотук, говори за сериозни проблеми в защитата на AMD.

От TorrentFreak пишат, че са се свързали с хакера, който сам признава, че според него информацията е на стойност 100 млн. долара и ако не получи добра оферта от купувач, просто ще качи всичко онлайн.

Сагата започва през ноември миналата година, когато хакерът, представящ се за жена, намира AMD Navi GPU source кодовете в хакнат компютър. Просто стоящи там, без да бъдат взети необходимите мерки – нито защитени, нито криптирани.

“Не съм споделяла нищо с AMD, защото знам, че вместо да приемат грешката си и да я оправят, те ще се опитат да ме съдят. Така че, защо да не ги предоставя на всички?”, казва хакерът пред TorrentFreak и добавя, че всички файлове ще бъдат защитени с пароли, които ще се предоставят единствено на потенциалния купувач.