25 април, 2024

Кой пътувал – пътувал, туй то. Кой се разхождал в парка – дано се е наснимал на пролетното време от предходните дни. А на който му се прави снежен човек в момента – да не излиза! Явно ще си постоим вкъщи още известно време и ще се наложи да се вторачваме във всички интериорни дефекти на домовете ни. Но започва новата работа седмица и няма повод и смисъл да сме напълно нещастни (надяваме се). Музиката може и да не лекува коронавирус, но определено крепи настроението – лошо или добро. Ние сме таргетирали доброто и затова отправяме пет музикални предложения за по-ведра седмица.

Говори се, че времето прекарано у дома може да е изключително ползотворно. Хората изброяват книги, филми, сериали, задачи по жилището, правене на упражнения, работене по джапанки, време със семейството и всякакви други предимства – сякаш всичко, което отлагаме от години е било предначертано да доведе до пандемията COVID-19. Всеки си знае колко е прочел за последната седмица, две или какво е изгледал, колко е тренирал и как се движи с калорийния баланс. Все пак ние бихме желали да подкрепим ежедневните занимания с музикално оформление.

  1. Имайте предвид, че и Мик Джагър е също толкова барикадирал се, колкото всички останали, но едва ли е унил. Бъдете Джагър и разчупете ханша с този прекрасен live на Rolling Stones – Dance Pt. 1.
  2. Ако сте се захванали с работа и имате нужда от нещо, което да е приятно, но същевременно да не свали ушите ви – Tame Impala – Feels like we only go backwards.
  3. Третия избор не е задължително да има обяснение, защото не е необходимо да търсим такава в това да си пуснем Боуи. David Bowie – Rebel Rebel.
  4. За повдигане на тонус и енергизиране в случай, че вече сте изпили две кафета, а третото може да разбие нервната ви система, тогава бихме препоръчали почти всичко на Иги Поп, но в случая ще заложим на познатото – Lust for Life. Ако намерите време, може и да изгледате за пореден път Trainspotting, защото добрите неща е добре да се повтарят.
  5. “I am ahead, I am advanced, I am the first mammal to make plans, yeah”. Докато размишляваме върху плановете си за ходината, нека поддържаме позитивен дух, защото есента също е хубав сезон. Макар че ген. Мутафчийски би посъветвал – “По-добре да не правите планове”. Ако все пак имате нужда от нещо, което да ви свали ушите – Pearl Jam – Evolution – rock n’ roll чистота за кеф.

Кои са вашите предложения? Какво според вас да слуша нашият екип тази седмица?

Тагове: , , , , , ,
Author