20 април, 2024
От Apple обявиха, че годишната Worldwide Developers Conference ще се състои през юни месец в онлайн формат. Това ще е първото подобно провеждане на конференцията в по този начин, като от компанията обещават, че изживяването няма да бъде по-малко и ще обедини цялата световна Apple общност.
Новите продукти на компанията ще бъдат представени дистанционно, така да се каже, но това е неизбежно на базата на сегашното световно здравно положение. „WWDC 2020 ще бъде голямо събитие,“ казва Крег Федериги, старши вице президент по Software Engineering. „Нямам търпение нашите разработчици да се запознаят с новите кодове и да взаимодействат по нов начин с инженерите на Apple, работещи по нови технологии и framework, които ще променят и оформят бъдещето на всички Apple платформи,“ допълни той.
Apple общността от разработчици включва повече от 23 милиона регистрирани разработчици в повече от 155 страни. Събитието винаги е имало огромен поток от хора, като сега форматът позволява да се включат дори повече. Тъй като конференцията ще се проведе онлайн, от компанията дават 1 милион долара на местните организации в Сан Хосе, като компенсация за потенциалните загуби в следствие на променения формат.

Тагове: , , , ,
Author