19 април, 2024

Основателят на Microsoft Бил Гейтс, взе решение да се оттегли от борда на директорите на компанията. То е подбудено от идеята на Гейтс да се концентрира повече върху филантропската си деност – образование, здравеопазване, борба с климатичните промени и др.

Все пак, при нужда, Бил Гейтс остава на разположение като технически съветник на сегашният CEO Сатя Надела.  „Взех решението да се оттегля от бордовете на Microsoft и Berkshire Hathaway, за да отдам повече време на филантропските ми приоритети, които включват световното здраве и развитие, образованието, борбата с климатичните промени. Лидерството в Berkshire и Microsoft никога не е било по-силно, така че сега е идеалният момент за тази крачка,“ написа Гейтс в своето LinkedIn становище. „С цялото ми уважение към Microsoft, оттеглянето ми не означава по никакъв начин, че изцяло се оттеглям от компанията. Microsoft е важна част от моя живот и труд. Ще продължа да помагам на Сатя в технологичното лидерство, така че компанията да изпълни своите цели,“ допълни той.

През годините Гейтс отстъпи различни Microsoft постове, като този на CEO, а няколко години след това се отказа и от председателството на компанията. Малко по малко Гейтс отстъпва своята роля, като приоритет за него се превръща Bill & Melinda Gates Foundation, чрез която подпомагат различни световни каузи, а наскоро дариха и 100 милиона долара за борба срещу COVID-19.

Тагове: , , , , , , ,
Author