24 април, 2024

В началото на сезона на работата от вкъщи, който се надяваме да не продължи дълго, има известен казус, който може и да се окаже спънка в свършването на задачите и още повече – комуникацията с колеги.

Все повече и повече извънредни положения и карантини преследват все повече страни по света. Решението “home office” е чудесна превенция срещу разрастването на вирусната епидемия. Въпросът е – колко силна е мрежата ни и колко добър е рутерът ни, за да поемат цялата информация?

Разбира се, не всяка работа изисква могъщ интернет, но ако се замислим, повечето компании са с бизнес план, който е значително по-силен. Именно в такава обстановка нямаме проблеми с конферентните видео разговори или work calls. Но какво става, когато тези задачи ги пренесем вкъщи? Много е възможно връзката да се разпада през цялото време – да лагва, да трепва и дори да изхвърля. Е, това не е точно пълноценна работна обстановка и важната работна информация съвсем ще се изгуби в пространството.

Добре е да се помисли и в тази насока – колко стар е рутерът, който използваме? Ако е на около 5 години, то определено смяната му няма да навреди. Ще доведе до по-добър диапазон на Wi-Fi мрежата, което ще означава и по-добра връзка, независимо колко далеч сте от неговото позициониране. Това гарантира и по-добър сигнал, което задължително включва всички модерни изисквания за една добра мрежа.

Както пишат в сайта Howtogeek на тема важността на рутера – “Последното нещо, което искате в ерата на Netflix е рутер, който е създаден когато хората още използваха DVD-та”.

В тази насока, когато правим план за последния пазар за неизвестно време и преди да се затворим по домовете си, трябва да имаме предвид следното. Може да сме изкупили цялата лютеница, хляб и тоалетна хартия, които багажникът ни позволява, но подсигорили ли сме добрия интернет?

Тагове: , , ,
Author