19 април, 2024

CEO-то на IBM, Вирджиния Ромети, обяви своето оттегляне от позицията си. Това ще се случи на 6-ти април, а до края на годината ще остане единствено в борда на компанията, след което ще приключи със своите длъжности. 

В изказване, Ромети безапелационно подкрепи нейния заместник Арвинд Кришна, изтъквайки приноса към компанията. Кришна е начело на облачните дейности на IBM и е определян като основен “отговорник” за една от най-добрите сделки в историята на компанията, a именно придобиването на Red Hat през 2018 г.  

34 милиардната покупка, като част от сделката, включи и изпълнителния директор на Red Hat Джеймс Уайтхърст, който, интересното е, че от април месец ще застане начело на компанията като президент на IBM. 

Историята на Ромети в IBM наброява 40 години, като дейността на изпълнителен директор стартира през 2012 г. В този период компанията направи много различни придобивки (65 други компании) и се раздели с някои не толкова успешни, но според анализаторите, от дейността на Ромети и прехвърлянето на CEO отговорността към Кришна, може да се говори само за едно – IBM цели по-висока концентрация в cloud и cognitive computing.

Тагове: , , , , , ,
Author