25 април, 2024

Субхо Халдер е разработчик на софтуер, съосновател на компанията Appknox, която е ориентирана в изграждането и подсигуряването на сигурността в мобилните приложения.             

Как Ви се струва конференцията, Community зоната и въобще цялостно преживяване? 

Харесва ми. Забелязвам, че всички заинтересовани страни на българското общество са дошли и търсят напредък в умните градове и умните технологии. Те се случват и предстоят да се случват, поради което аз виждам бъдеще в тази конференция. Това е много хубаво и вълнуващо, а другото нещо е броят на хората, които са тук и задават въпроси. Това ме кара да мисля, че имат нужните знания да разберат дори аспекта на киберсигурността.

Кое е златното правило, което никога не нарушавате по време на работа?

Етиката. Никога не нарушавам етиката в работата си. Това ми е златното правило. Никога не съм го правил, никога няма и да го направя, независимо от всичко.

Може ли да ни разкажете малко повече за индийския IT пазар? Как се развива сега?

Индийският IT пазар е огромен. Той допринася за около 25% от БВП на Индия. Това доказва, че той подсилва една огромна икономика и се е развил много, което се забелязва и в системата на заплащане.

Как виждате бъдещето на мобилната сигурност? Какво ще се случи според вас?

Ще се появи IoT, идват умните градове, умни иновации, умни технологии и какво ли не. Но когато се замислиш, всички тези неща са свързани с мобилни устройства. Те не са свързани с вашия уебсайт или лаптоп. Не си отваряш лаптопа и не казваш “Хей, Сири, направи нещо за мен”. Ще използваш мобилно приложение на мобилното си устройство или телефон. Ще си взаимодействаш с всички тези нови неща, които ще се появят. Дори Blockchain и всичко останало като AI и умните иновации. AI ще взима данни от мобилните устройства и сигурността е от първостепенно значение, защото то държи всичката ви лична информация като кредитни карти, например. Заради това сигурността само ще се развива и ще върви нагоре и нагоре.

Интервюто проведе Стефан Стефанов

 

Тагове: , , ,
Author