24 април, 2024

Представяме ви още една позиция, свързана с ИТ образованието. Тази на Красимир Беневски, General Manager в компютърната академия IT STEP. 

Според мен, след една година обучение разработчикът може да продължи обучението си сам, но е проблем в обучението на тези кадри, че се бърза да им се дадат възможно повече знания за минимално време. Така се губи дълбочината на познанието, а опит липсва изцяло! Тенденция е да се започва работа само с базови познания, но нашата академия подготвя кадри с опит – завършилите имат вече по няколко реални проекта зад гърба си.

Като цяло мисля, че самооценките на българският разработчик са обективни и че той търси непрекъснато самоусъвършенстване, въпреки че това е тясно свързано с липсата на време. Освен това, се наблюдава различна потребност от обучение сред учащите от различни поколения – по-възрастните искат задълбочаване в знанията, докато по-младите бързат да излязат на пазара на труда.

Колкото до нашите преподаватели, ние използваме активно работещи лектори, които непрекъснато се развиват в своята област.

Тагове: , , ,
Author