20 април, 2024

Радослав Георгиев е CEO и един от Senior разработчиците в HackSoft, който сподели пред нас някои от неговите впечатления от ИТ сектора. 

В обучението на българските ИТ кадри виждам проблеми, като липса на достатъчно добри и мотивирани учители на първо място.На второ – липса на търпение. Всички искаме резултати бързо.

По отношение на това какъв опит е необходим на един обучаващ се, преди да може сам да прецени, че вече може да се обучава сам, мога да кажа, че това е различно при всеки. Обикновено това може да се случи след 1-2 години, ако човек положи усилие, а през това време може спокойно да се учи сам от безбройните материали в интернет.

Като цяло, моите генерални наблюдения са, че хората в ранен етап на своето развитие в индустрията търсят повече усъвършенстване на своите умения. Същевременно хората с повечко години опит го правят по-често и при нужда. 

По отношение на обучението на нашите собствени трейнъри, мога да кажа, че те работят като софтуерни инженери и това ги зарежда с мотивация и страст да предадат натрупаните знания на следващото поколение.

Тагове: , , ,
Author