18 май, 2024

За седма година ​Plovdiv Game Jam​ ще комбинира любовта към игрите, креативността и способността за работа под напрежение, докато дава възможност на своите участници да завържат нови запознанства и да прекарат уикенда по един по-нестандартен начин. ​Plovdiv Game Jam 2020​ е част от ​Global Game Jam​ – 48-часов маратон за разработка на игри, който ежегодно обединява стотици градове по цял свят.

Домакин на събитието ще бъде ​Техническият университет София – филиал Пловдив, а датите са 31-ви януари, 1-ви и 2-ри февруари. Освен в Пловдив, ​Global Game Jam​ се провежда и в градовете – София, Бургас и Габрово.

Издирват се артисти, програмисти и всякакъв вид запалянковци в света на виртуалните или настолни игри – всяко едно умение ще допринесе на отбора. Отборите ще се сформират на място, а участниците ще бъдат обединени под дадената за тазгодишния ​Global Game Jam ​тема, която ще бъде разкрита в първия ден от джама. Отборите ще имат за цел да създадат прототипи на игри в рамките на дадените 48 часа, които да представят пред публиката в залата и зрителите на стрийма на живо от събитието. Гласуването ще започне след последната представена игра, а участие в него ще вземат както всички отбори, така и публиката. След преброяването на гласовете ще дойде и време за награждаване и връчване на големите трофеи.

През предизвикателния уикенд вратите ще бъдат широко отворени за тези от вас, които не са успeли да се престрашат. Организаторите са се погрижили за атмосферата с уникален подбор на лектори, които с радост биха споделили своя опит. Сред гостите тази година са представители на водещи студия и пловдивски инди компании.

От участниците се желае само присъствие, интерес и предварителна регистрация на този линк – където може да намерите и допълнителна информация.

DevStyleR е партньор на събитието.

Тагове: , , , , , , , , ,