25 април, 2024

Програмата ABLE Activator цели да развие предприемаческите и лидерските умения на 30 активни млади хора (студенти и професионалисти до 35-годишна възраст), като им даде пряк достъп до ресурси в предприемаческата екосистема и практическо знание за развиването на свой бизнес. ABLE Activator 2020 ще стартира на 15 февруари.

Крайният срок за кандидатстване е 15-ти декември.

Организаторите изтъкват, че сред отличаващите курса характеристики са това, че след завършването на ABLE Activator, участниците ще могат да се присъединят към общността на ABLE и да продължат да развиват себе си и проектите си чрез мрежата от членове и ресурси на организацията. Целта на обучението е не само да съчетае практически умения за бизнес и лидерство, но и да даде достъп и контакти на участниците както с най-изявените представители на стартъп екосистемата в страната, така и с лидери от иновативни корпорации и международно признати организации.

Програмата се реализира от Асоциация на българските лидери и предприемачи (ABLE) с генералната подкрепата на Фондация Америка за България, Обединена българска банка и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

Какво ще представлява?

Форматът на обучението е интензивен и базиран изцяло на метода на ученето чрез преживяване с много практически задачи и симулации. Курсът ще протече в рамките на 7 дълги уикенда (петък-неделя), като всеки от тях ще покрие следните 7 модула:

  1. Изграждане на характер и лидерски потенциал
  2. Формиране на идеи и Хакатон
  3. Създаване на стойност и тестване приложимостта на идеите
  4. Бизнес модел
  5. Маркетингова стратегия, продажби и преговори
  6. Демо ден
  7. Добре дошли в общността на ABLE

Освен занятията през уикендите, се предвиждат и специални събития всяка сряда, където участниците ще имат възможност да се запознаят с историите на успешни български предприемачи и да посетят иновативни стартиращи компании.

Програмата ще завърши с презентиране на проектите, създадени в ABLE Activator – т.нар. в предприемаческите среди Демо ден, на който всеки от екипите ще представи разработената от тях идея, която може да има както бизнес, така и социална насоченост. Последният от модулите е посветен на приобщаването на успешно завършилите програмата към Асоциацията на българските лидери и предприемачи, с официална церемония по връчване на сертификатите и топло посрещане в най-обединената общност на българските лидери и предприемачи.

Какво ще получат участниците в програмата?

  1. Споделяне на опит от първа ръка от основатели на стартиращи компании в България, лидери в различни сфери на бизнеса, международни гости и световно признати лектори, чието официално обявяване предстои на откриващото събитие на програмата.
  2. Практически знания, които да ги водят по пътя на осъществяване на една идея – от нейното създаване до представянето на пазара на работещ социален или бизнес проект.
  3. Подробно разбиране на ключовите аспекти на предприемачеството и иновациите в глобален контекст.
  4. Безопасна среда, където участниците могат да развият креативност и критично мислене, да практикуват комуникационни и презентационни умения, както и работа в екип, да получават обратна връзка и да подобряват представянето си.
  5. След успешно завършване на програмата, всеки от участниците ще получи възможност да се включи като пълноправен член в Асоциацията на българските лидери и предприемачи.

Какви са условията за участие?

Участници могат да бъдат студенти от втора година на обучение във ВУЗ, магистри, докторанти и млади професионалисти до 35 годишна възраст. Задължително условие е да владеят английски език и да имат възможност да посещават всички модули от програмата. Необходимо е също кандидатите да имат силна мотивация да се развиват като лидери и предприемачи, както и да допринасят за положителната промяна на средата в България.

Тридесет от всички кандидатствали ще бъдат избрани за участие в програмата, като таксата за включване е 330 лв. Предвижда се най-изявените сред тях студенти да получат стипендии.

За всеки от участниците ще бъдат осигурени транспорт, нощувки и изхранване по време на първия, третия и последния модул на програмата, които ще се проведат извън София. Храна, напитки и кафе паузи ще бъдат осигурени и през уикендите, в които ще се провеждат останалите модули от програмата.

Тагове: , , ,