25 април, 2024

Екипът на Google постоянно развива функционалностите на приложението Google Maps, а съвсем скоро към тях ще бъдат добавени още няколко.

Ъпдейтната версия ще позволява на потребителя да определя каква част от личната информация и ползите му ще бъдат видими за останалите. В предишните версии на Google Maps потребителят можеше единствено да провери своите точки в онлайн общността Local Guides, където хората споделят снимки и информация, които допълват наличните в Google Maps.

С новата версия v10.29.1 това се променя, защото всеки ще може да променя името и профилната си снимка, да добави кратка биография, да качва снимки и да управлява настройките на акаунта и инструментите за онлайн защита. По този начин потребителят ще има повече контрол върху това какво другите виждат от информацията за него и какви са контрибуциите му към картите в Google Maps.

Чрез новата версия профилът може да бъде направен видим за компаниите, на които сте последователи или невидим, ако не искате личната ви информация да бъде достъпна за бизнеса. Очаква се и нов интерфейс за Contribution Tab, чиято бета версия съществува от месеци насам.

Тагове: , , , ,