19 април, 2024

Една от най-големите новини от света на гейминга в последните дни е свързана със 17-годишния Джарвис Кей. Британецът е известен с ника FaZe Jarvis в най-популярната игра в момента –  Fortnite, освен това е ютюб знаменитост с милиони последователи.

Миналата седмица Джарвис получи доживотна забрана да играе любимата си игра, а причината е, че  е използвал “aimbots” в приятелска среща, която се е излъчвала на живо по YouTube. “Aimbots” е софтуер, който помага на играча автоматично да се прицелва в противника и това средство е абсолютно забранено в Fortnite. В своя защита Джарвис твърди, че не е използват aimbots по време на състезание, освен това е бил с друг акаунт, а целта е била да направи интересен материал за феновете му.

Отговорът на създателите на играта Epic обаче е повече от очакван –  Джарвис е получил доживотна забрана да играе Fortnite. Във видео, гледано от 2 млн. души, английският тийнейджър се извини и дори се разплака пред камерата, но едва ли ще получи помилване. Малка утеха му остава това, че само от гледанията на това видео, той е изкарал 20 хил. паунда.

Джарвис и неговият брат Фрейзър буквално са станали милионери от Fortnite, печелейки милиони от наградни фондове и спонсорство. Днес тийнейджърът обяви, че ще напусне имението си в Лос Анджелис на стойност 11 млн. паунда и ще се завърне в Англия.

Тагове: , , , , , ,