19 април, 2024

Ако има нещо, което все още крепи Холивуд като институция на изкуството в наши дни, това най-вероятно е митологията, която се е натрупала с времето около тази своеобразна Мека на киното. В наши дни американската филмова индустрия залага изключително на високобюджетни продукции, базирани на комикси, но дали един нов тренд не се задава на хоризонта?

Джеймс Дийн е един от най-обичаните американски актьори, а кратката му, но блестяща кариера, завършила с трагична смърт в катастрофа на 24-годишна възраст, го превърна в една от холивудските легенди. Една от най-големите новини отвъд Океана през тези дни е включването на Дийн в екипа на новия филм „Finding Jack“, въпреки че актьорът е мъртъв от 1955 г. Сюжетът на филма разказва за група войници през Виетнамската война, а продуцентите дълго време са правили проучване за това кой е най-подходящият избор за една от водещите роли. И така стигнали до Джеймс Дийн.

Компанията Magic City Films вече са получили благословията, както и всички необходими снимки и кадри, от семейството на актьора. Дийн ще бъде върнат към живот от две компании за специални ефекти – канадската Engine и южноафриканската MOI Worldwide. За целта те ще използват CGI технологията, за да възстановят образа и движенията на Дийн от наличните кадри и снимки.

Дигиталното “възкресение” в Холивуд изглежда тепърва, благодарение на новите технологии и Джеймс Дийн ще е първата легенда на киното, която ще се завърне на екрана дълги години след смъртта си. Но, ако този проект бъде успешен, то със сигурност няма да е последен.

Тагове: , , , , , ,