16 април, 2024

Kawasaki Heavy Industries обяви, че усъвършенстваните системи за подпомагане на мотоциклетистите, разработени от Bosch, са първи за японски производител на мотоциклети, които ще бъдат включени в част от моделите мотоциклети, започващи през 2021 година.

Усъвършенстваните системи за помощ на водача на Bosch са съставени от три елемента: ACC (адаптивен круиз контрол), предупреждение за сблъсък напред и откриване на слепи места. Тези системи разполагат с технология, базирана на технологията ADAS (усъвършенствани системи за подпомагане на водача), използвана в автомобилите. Основната технология в тази авангардна система е радарният сензор, спирачната система, системата за управление на двигателя на Bosch и HMI (човешки машинен интерфейс), които работят заедно за повишаване на информираността на мотоциклетистите за заобикалящата ги среда, допринасяйки повече комфорт и спокойствие на водача.

Джеф Лиерш, президент на Bosch Two-Wheeler & Powersports Business Unit, казва: „Bosch продължава да прави карането на мотор по-безопасно, по-ефективно и забавно по целия свят. И ние имаме честта да доставяме нашите системи на Kawasaki“.

Тагове: , , , , , , , ,