26 април, 2024

“AoE2 Definitive Edition” ще бъде юбилейният ремастър по случай 20-годишнината на “Age of Empires II: The Age of Kings” и в него ще има изненада за българските геймъри, защото те могат да опитат да завладеят картата с….наша армия.

За първи път българите ще са представени не в модификация, а като отделна националност и създателите на играта са се постарали да придадат известна уникалност на единиците – така например, вместо тренирането на различни видове кавалерия или пехота, фокусът е върху тренировките на една единица, но в по-големи количества. Освен това, има и специализирани единици, наречени воеводи, които подобряват характеристиките на бойците около себе си. Другата особеност  е, че българите са единствената цивилизация, която може да отглежда розови насаждения, а розите са единствената реколта, за която играчът получава злато, вместо храна.

Специфични български единици в “AoE2 Definitive Edition” са:

Спасител – могъща и единствена единица от българската кавалерия.

Опълченец поборник – могъщ и единствен пехотен юнит.

Воевода – може да бъде воевода на конница или пехота и да подобрява характеристиките на своите единици в битка.Тези воеводи са единствените от балканските цивилизации във вселената на AoE, които могат да бъдат тренирани.

Ъпгрейднат (strong) селянин- българският вариант на селянин, който винаги напада с вила и има бонус срещу кавалерия. До индустриалната епоха, те не разполагат с други оръжия.

Българските селяни  могат да бъдат тренирани във всички военни сгради, а когато са ъпгрейднати, могат да нанасят по-голям демидж и могат ефективно да устоят на кавалерия. Те могат да обкръжават чужди армии и да се възползват от по-големия си брой, но срещу hand cavalry и единици, които могат да обстрелват от разстояние, селяните не могат да се защитават добре. Това означава, че българите ще трябва предимно да се защитават от враговете си до индустриалната епоха в играта. Хубаво е, че след индустриалната ера армията от поборници, спасители и воеводи се превръща в опасна сила.

“AoE2 Definitive Edition” излиза на 14 ноември, а другите нови националности в играта ще са кумани, татари и латвийци.

Тагове: , , ,