20 април, 2024

На 19.10.2019 г., за пореден път под патронажа на Президента на Република България, ще стартира 20-тото издание на международния конкурс за програмиране, организиран от Мусала Софт – CodeIT

Първият онлайн кръг стартира на 19 октомври в 09:00 часа и ще продължи в рамките на три седмици, до 20:00 на 09.11.2019 г. Кръгът се състои от изпълнението на една задача, в която всеки от участниците трябва да предостави възможно най-оптималното решение. 

И тази година участниците ще имат възможността да спечелят различни награди, като абсолютно всеки с ненулев резултат ще се сдобие с тениска, а след всеки кръг ще бъдат обявявани и награди на жребиен принцип – CodeIT суитшърт и подаръци от Асбис България (официален вносител на Prestigio и Cougar Gaming). На финала най-добрите ще се срещнат със световноизвестния ИТ гуру от Китай – Юхао Ду. Той е златен медалист от Международната олимпиада по информатика IOI 2015 г., а през 2017 г. с отбора си достига до финала на ACM-ICPC, където печелят сребро. Същата година печели TCO, а през 2019 г. триумфира във финала на Atcoder World Tour.

По регламент конкурсът има шест предварителни онлайн кръга, последвани от присъствен финал в София. До финала достигат най-добре представилите се състезатели от предварителните кръгове – 12 финалисти от общото класиране и 5 от класирането за младежи до 8 клас. 

Припомняме, че CodeIT е едно от най-старите състезания по програмиране в света, водещо своето начало още от 2000 г. Друга важна информация е, че форматът няма възрастови ограничения и предоставя възможност за включване както на ученици и студенти, така и на по-възрастни участници с интерес към програмирането и алгоритмите.

Тагове: , , ,
Author