25 април, 2024

Apple може да отнесе глоба от 15 000 долара, след обвинението на руски гражданин, твърдящ, че компанията е отговорна за неговата трансформация в хомосексуалист. 

Това става ясно, след като руското радио “Говорит Москва” публикува обвинението на руснакът Д. Разумилов, съобщават от The Moscow Times. Предисторията на казуса е, че през 2017 г. Разумилов изтегля приложение за разплащане чрез криптовалути на своя Apple телефон. През тазгодишното лято обаче, получил 69 Gay Coins от неизвестен изпращач, с последвало съобщение, гласящо “не съди преди да опиташ”. 

Разумилов преценил, че наистина не трябва да съди преди да изпробва, след което изпаднал в задълбочени еднополови отношения, съобщават от руската медия. Към момента той има сериозен приятел, но не знае как да сподели за неговата промяна на родителите си. Разумилов обвинява Apple в подвеждане и манипулация, които са го  изтласкали към хомосексуалността, което пък е довело до влошаване на психическото му и морално здраве. 

Притесненията на Разумилов да се разкрие пред родителите му са оправдани, тъй като масово руснаците са консервативни и анти-LGBT настроени. Пример за това е, че най-популярната руска социална мрежа VK вече е задължена да блокира LGBT постове. Решението, взето от съда в Санкт Петербург е свързано с приетия още през 2013 г. в Русия закон за забрана на пропагандата на хомосексуализъм към малолетни. Тревогите са обвързани с потенциалното отричане от семейни ценности и неуважение към родителите и членове на семейството, както и подтикване към нетрадиционни сексуални взаимоотношения. 

Тагове: , , , , ,
Author