19 април, 2024

Близо шест месеца след първата бета версия, Google най-накрая внедрява окончателното издание на операционната система Android 10. По-рано известен като Android Q, той официално се казва Android 10.

За начало Google пусна актуализацията на софтуера за избрани смартфони Pixel. Различният от Pixel хардуер, Redmi K20 Pro на Xiaomi започна да получава стабилни актуализации на MIUI10, базирани на Android 10. Дори OnePlus 7 и OnePlus 7 Pro са сред първите няколко телефона, които получават бета актуализация на Android 10, като стабилната версия ще бъде пусната скоро.

Тази 10-та основна актуализация на софтуера за Android има функции, задвижвани от машинно обучение на устройства и ще поддържа нови технологии като Foldables и 5G. С цел да предложи на потребителите по-голяма защита, прозрачност и контрол върху техните данни, Google въведе близо 50 промени, свързани с поверителността и сигурността. Google твърди, че е изградила това на върха на постоянния ангажимент за осигуряване на водеща в индустрията защита и защита на поверителността на Android.

Но въпреки това, бъговете се появиха веднага, след като беше пусната версията.

Тагове: , ,