24 април, 2024

Причините видео игрите понякога да са забранени са напълно основателни. Статистиката за игри, които са баннати от държави продължава да расте. Най-често срещаната причина са насилието и неправилният речник, особено когато говорим за обиди към култура или държава.

Например в Малайзия е забранен Pokemon Go от 2016 г., заради промотирането на търсене на мощ. Друг пример е забраната на Football Manager в Китай, защото политически некоректно са добавили национални отбори, които в Китай не се смятат за независими държави. По-късно този бан е прекратен със специална версия на играта. Една от най-актуалните забрани е тази на PUBG в Индия, където от април 2019 г. не е позволено да се играе мобилната версия на играта.

Забраната на видео игри не се среща само в Азия. Австралия, Венецуела и Германия са страните, които са забранили повече от 30 игри. Разбира се, някои извратени игри дори не трябва да бъдат създавани. Но в някои държави в Южна Америка са с постоянен бан всички игри, в които има стрелба.

Тази интерактивна карта представя част от държавите по света, за които има статистика.

Тагове: , , , , ,