19 април, 2024

Blockchain Explorer е браузър за blockchain, подобно на браузъри като Mozilla или Google Chrome. Всички потребители на биткойн и алткойн разчитат до голяма степен на blockchain explorers, за да проследят транзакциите си.

Обикновено са сходни функциите на всички explorers. Затова избрахме 6 от опциите, които са много полезни и най-разпространени.

1. Истории на транзакциите – Можете да проверите историята на всеки публичен биткойн адрес и да проверите сумата на получените транзакции и баланс.

2. Адреси – Можете да видите адреса на получаване и промяна на биткойн.

3. Блокове – Можете да изследвате наскоро изкопани блокове от биткойни.

4. Емисия за транзакции – Можете да изследвате всяка транзакция във всеки блок, който вече е добит и в момента е прикачен към блокчейна. Можете също така да видите най-голямата транзакция за деня.

5. Mempool – Можете да видите състоянието на mempool, като намерите общия брой непотвърдени транзакции с подробности.

6. Анализи – Можете да проверите неща като такси за транзакциите, възнаграждение за блок, размер, версия, хешрейт и прогнозен обем на транзакциите.

Наличието на blockchain explorers с отворен код е това, което прави всички тези криптовалути прозрачни. Предоставянето на обществен достъп до регистъра на блокчейна позволява създаването на честна и приятна за използване система.

Тагове: , , , , , , ,