25 април, 2024

Честит Международен ден на котката! Котките със сигурност обичат да се глезят и да си играят. Интересното е, че екипи от хардуерни и софтуерни специалисти работят по технологични устройства за забавлението на котките. 

Kittyo

Kittyo ви позволява да играете с котката си, докато не сте вкъщи. Това е устройство, което е съвместимо с iOS и Android устройства и включва функции, които ви позволяват да активирате звук, за да привлечете вниманието на вашата котка, да говорите с котката си, да гледате видео на живо и т.н.. 

Catfi

Това футуристично приспособление използва технология за разпознаване на лице, за да проследи цялата храна и вода, които котките ви ядат през деня и ви отчита. Това отнема управлението на диетата на вашия домашен любимец на напълно ново ниво и комбинира камера, мащаб и автоматична хранилка, за да сте сигурни, че всяка от вашите котки получава нужното количество храна. Ако наистина ви е скучно, можете дори да гледате как вашите котки се хранят в реално време. 

Eyenimal Digital Videocam

Този лек, но здрав чип се прикачва към котката ви и означава, че можете да наблюдавате какво става, когато вие или те излезят, заради видео излъчването в реално време. Има 4 GB вградена памет, което е достатъчно за до 2,5 часа време за запис. 

Litter box tech

Новият Litter-Robot III Open Air има самопочистваща се автоматична кутия за отпадъци с Wi-Fi свързаност и ви казва кога е време да изпразните чекмеджето за отпадъци. Устройството ви позволява да контролирате настройките от разстояние. Ежедневно проследява колко пъти се използва кутията за отпадъци, което ви предупреждава да заведете котката си при ветеринар, ако не спазва нормален график.

Тагове: , , , , ,