19 април, 2024

Бавно наближава апокалипсисът за инфлеунсърите. Instagram разшири тестването на новия си фийчър, или по-скоро липсата на фийчър – премахване на брой лайкове и гледане. Концепцията на новите постове се тества в Австралия, Нова Зеландия, Италия, Япония, Ирландия и Бразилия. 

Новата идея има за цел да помогне за съвременни проблеми, свързани със суета  и напрежение около броя лайкове. Интересното в случая е, че това не е първата стъпка в тази посока от страна на компанията. Напомняме, че в началото на годината бе въведена и опцията за проследване и ограничаване на времето, прекарано онлайн в скролване на снимки и видеа в приложението. 

 

В публично изявление изпълнителният директор на Instagram – Адам Мосери сподели, че е загрижен за социалните медийни платформи, които често засилват ниското самочувствие и правилна преценка у младите хора. В Twitter, обаче, голяма част от потребителите се оказаха далеч по-загрижени от липсата на адекватен и хронологичен алгоритъм на постинга, заради който се появява проблем с липса на лайкове.

Очаква се практиката да се окаже успешна и да помогне действително за намаляване на стреса и психическите разстройства, свързани с нереалистичните изображения в платформата. Налице е въпросът – дали Instagram няма да си вкара сериозен автогол с този ход, който ще намали видимостта от влиянието на инфлуенсърите и бизнесът, който те генерират.

 

Тагове: , , , , , , , ,