26 април, 2024

Чарли Крум и Грегъри Бейкър са софтуерните инженери, които разработват новия Twitter. Социалната мрежа се похвали с нов дизайн, нови функционалности и най-вече с това, че всички промени идват от туитовете на потребители.

Те са разработвали проекта 2 години, но на 15 юли решиха да споделят серия от блог постове, свързани със създаването.

Един от основните приоритети е да се унифицират мобилните и десктоп архитектурите. Крум и Бейкър вярват във философията “write once, run everywhere”, затова техниките и технологиите за новия Twitter ще са направени така, че да теглим и рънваме само кода, от който имаме нужда. Така че потребителят няма да изтегли страничната лента, която виждате на началната страница, и може да не изтегли страниците с настройки, докато не ги актуализира. Това обаче означава, че пълната функционалност на сайта ще е достъпна за тях, само ако искат да имат достъп до нея.

В дивелъпърския блог е написано, че през 2018 г. замениха Windows UWP с Progressive Web App (PWA), което означава, че приложението се захранва от същия код като уебсайта на работния плот. UI на социалната мрежа също ще бъде променен, като най-интересното е, че Dark Mode ще бъда още по-тъмен.

Тагове: , , ,