18 април, 2024

Днес водещaта финтех компания Revolut обяви, че стартира поддръжката на услугата Apple Pay за своите потребители в България. Нововъведението става едновременно с още 11 страни –  Хърватия, Кипър, Естония, Гърция, Латвия, Литва, Малта, Португалия, Румъния, Словакия и Словения. По този начин клиентите на Revolut вече могат да правят бързи и удобни покупки в магазини, приложения и уебсайтове, използвайки Apple Pay на iPhone, Apple Watch, iPad и Mac.

Какви са преимуществата?

Плащанията с Apple Pay са по-бързи от плащанията с традиционните дебитни и кредитни карти и могат да бъдат извършвани безконтактно чрез iPhone, Apple Watch или Safari на MacBook Pro или MacBook Air с Touch ID, което елиминира необходимостта от търсене на портфейл. Потребителите могат да добавят своята Revolut карта към Apple Pay чрез мобилното приложение Revolut или чрез апликацията Wallet. Клиентите без физическа карта могат да добавят виртуална такава към Apple Wallet и да извършват плащания незабавно, без да се налага да чакат физическата карта да пристигне. Това дава възможност на нови клиенти да се регистрират и да се възползват от Apple Pay в рамките на минути.

Използвайки своите iPhone и Apple Watch, клиентите могат да плащат с Apple Pay в магазини, ресторанти, таксита, вендинг машини и още. Забравете за дълогото попълване на формуляри с лични данни и информация за доставка и фактуриране! Всяка покупка на Apple Pay се удостоверява само с един поглед или докосване съответно с Face ID или Touch ID, или, разбира се, парола на даденото устройство.

Доколо е сигурно?

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay. Когато се използва дебитна карта Revolut с Apple Pay, действителните номера на картите не се съхраняват нито на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това, уникален номер на акаунта се създава, криптира и съхранява в Secure Element чипа на даденото устройство. Така всяка транзакция се осъществява с еднократен уникален динамичен код за сигурност.

А вие, готови ли сте да изпробвате новата услуга?

Тагове: , , , , , , , , , ,