24 април, 2024

Тайпейският технологичен фестивал COMPUTEX 2019 приключи на 1 юни. От известно време се говори, че Microsoft няма да представят скоро нова операционна система. Обаче корпоративният вицепрезидент на Microsoft Ник Паркър изнесе реч за иновациите и възможностите на intelligent edge и по думите се разбра, че въобще не става въпрос за Windows 10, а за “модерна операционна система”.

Бързото развитие на нови технологии, като cloud и intelligent edge computing, ускоряват прилагането на изкуствен интелект и анализ на данни в различни индустрии. Тези технологии подобриха ефективността и корпоративната конкурентоспособност в областта на цифровите технологии. Ако включим LTE 5G и мулти-сензорното разпознаване, слуховете се потвърждават и Microsoft може би работи по често спекулирания Windows Lite.

Нова генерация от суперкомпютри също бяха представени на събитието. С напредъка и въвеждането на нови AAA игри, основаващи се на щедри производствени бюджети и маркетингови разходи, производителите на компютри поемат предизвикателството, за да преминат технологичните граници. Разработването на високопроизводителни многозадачни процесори, графични карти, памет и периферни устройства от висок клас показва, че тези марки обслужват професионални играчи от е-спорта и ентусиазирани геймъри, отговарящи на техните изисквания и очаквания.

Флагманският геймърски лаптоп GT76 Titan на MSI, демонстриран на COMPUTEX, беше въоръжен с процесор Intel Core i9, който може да бъде овърклокнат до 5.0GHz във всичките 8 ядра, а екстремната му охлаждаща способност ще се справи с най-висока топлинна производителност. ADATA представи своя XPG ORB, който представлява всички XPG продукт. ASRock представи своите дънни платки Phantom Gaming, докато премиумът Z390 Phantom Gaming X получи най-голямо внимание на COMPUTEX за това, че е първата дънна платка в света, която поддържа Wi-Fi 6 (802.11ax), осигурявайки подобрени статистики и отлични резултати.

Председателят и главният изпълнителен директор на AMD д-р Лиза Су разказа как следващото поколение изчислителни технологии ще стимулира иновациите. Тя също така покани Microsoft, ASUS, Acer и близо 20 индустриални партньори да представят екосистемата на компютърната индустрия. Леонор Лин, изпълнителен вицепрезидент на TAITRA, добави: „Тази година видяхме различни иновативни приложения, движени от напредъка на AI, IoT и 5G”.

Технологиите за обработка на огромно количество данни и високопроизводителни изчисления ще бъдат една от най-важните движещи сили за поддържане на растежа на технологичната индустрия в бъдеще.

Тагове: , , , , , , , , ,