20 април, 2024

След като Доналд Тръмп подписа декларацията за прекратяване на бизнес взаимоотношения между Huawei и американските компании, Google оттегли лиценза за Android на китайската компания.

От Huawei съобщиха, че смартфоните, които са в момента на пазара ще получат обновленията за сигурност. В изявление, изпратено до медии като The Verge, Forbes, BBC и други, Huawei подчертава своя принос за растежа на Android в световен мащаб.

Компанията обяви, че от няколко месеца разработват своя операционна система.

Huawei направи значителен принос за развитието и развитието на Android в целия свят. Като един от ключовите глобални партньори на Android, ние работихме в тясно сътрудничество с тяхната платформа с отворен код, за да разработим екосистема, която е облагодетелствала както потребителите, така и индустрията.

Huawei ще продължи да предоставя актуализации на сигурността и следпродажбени услуги на всички съществуващи Huawei и Honor смартфони и таблети, които все още са в наличност в световен мащаб.

Ще продължим да изграждаме безопасна и устойчива софтуерна екосистема, за да осигурим най-доброто за всички потребители в световен мащаб

Очакваме още коментари по темата, която засяга целия свят не само като любопитен казус, но и като промяна на международния пазар.

Тагове: , , , , , ,