29 май, 2024

LG разработи собствен чип за изкуствен интелект (AI Chip) с патентован LG Neural Engine. Иновацията е в помощ на умните домове и имитира още по-успешно невронната мрежа на човешкия мозък, както и подобрява обработката на Deep Learning алгоритми.

Какво прави новият AI Chip?

  • Използва “визуална интелигентност” за по-добро разпознаване и разграничаване на място, местоположение, обекти или потребители
  • Разпознава характеристиките на човешки глас или просто шум
  • Открива физически и химически промени в околната среда
  • Дава възможност да се внедрят персонализирани AI услуги чрез обработка и обучение от видео и аудио данни, за да се подобри разпознаването на емоциите и поведението на потребителя и самия контекст на ситуацията

В официалния релийз на продукта от LG казват: “Продуктите, използващи LG AI Chip, се възползват от AI на устройството, за да работят дори и без мрежова връзка. Нещо повече, AI Chip на LG използва мощна система за сигурност, за да защити по-добре личните данни от външно хакерство.”

Интересен е и усъвършенстваният механизъм за разпознаване на изображения за едновременна локализация и картографиране (накратко “SLAM”). Тази мощна функция за обработка на изображения коригира изкривяването, причинено от широкоъгълни обективи и генерира по-ярки и по-ясни изображения в тъмни среди.

LG Electronics планира да включи новия AI Chip в бъдещи робот прахосмукачки, перални машини, хладилници и дори климатици. В допълнение, LG ще разшири обхвата на своите решения за изкуствен интелект чрез сътрудничество с външни компании, университети и изследователски лаборатории.

“Нашият AI Chip е проектиран да осигурява оптимизирани решения за изкуствен интелект за бъдещи продукти на LG”, каза И.П. Парк, президент и технически директор на LG Electronics. “Това допълнително ще засили трите ключови стълба на нашата стратегия за изкуствен интелект – “evolve, connect and open” и да предоставя на клиентите по-добро изживяване в името на по-добър живот.”

Тагове: , , , ,