24 април, 2024

Водещата модерна платформа за бази данни MongoDB обяви, че е сключила финално споразумение за придобиване на Realm, компания за мобилна база данни и платформа за синхронизация. Сделката е била на стойност 39 милиона долара в брой. Очаква се придобиването да приключи през второто тримесечие на финансовата година на MongoDB, приключваща на 31 януари 2020 г.

По въпроса с придобиването главният изпълнителен директор на компанията сподели, „Realm е невероятно популярен сред мобилните разработчици, защото улеснява работата им с данни за ускоряване на иновациите, което е в изключително съответствие с нашата собствена философия. Това придобиване е подходящо за нашата глобална облачна база данни MongoDB Atlas, както и като допълнение към MongoDB Stitch. Очакваме с нетърпение да работим в тясно сътрудничество с мощните инженерни таланти на Realm и с жизнената общност на разработчиците, за да привлечем допълнителен дял в пазара на бази данни, като предоставим на разработчиците много по-гъвкав, интуитивен и всеобхватен начин за работа с мобилни данни. “

Придобиването на Realm ще задълбочи отношенията на MongoDB с общностите от разработчици, фокусирани върху развитието на мобилните услуги. В момента има над 100 000 активни разработчици, които използват Realm, а решението е изтеглено над 2 милиарда пъти.

“Водещата мисия на MongoDB е да направи работата с данни невероятно лесна за разработчиците”, каза Дейвид Ратнър, главен изпълнителен директор на Realm.

Информация: Официален прес релийз на MongoDB

Тагове: , , ,