23 април, 2024

Председателят на Sofia Riders Андрей Дянов ще бъде част от менторите на #SpoDari DRIVE. Той сподели своята рецепта за успех и какъв е ритуалът му преди да излезе на пътя.

Можете ли да разкажете за тези, които все още не Ви познават – какво за Вас е спортът и активният начин на живот, как си представяте бъдещето му развитие?

Спортът за мен средство за оцеляване, във всичките аспекти на думата. Той е неизменна част от живота на почти всеки един успял човек. Моите най-предпочитани и най-често практикувани спортове са, разбира се, мотоциклетния, кикбокс, стрийтфитнес и тичане.

Бъдещото развитие на спортовете не мога да предрека, защото хората все повече и повече се залежават, заровили глави в телефони, таблети, компютри, но мога да цитирам една максима, която е актуална от римско време, та и до ден днешен – “Здрав дух в здраво тяло”. Всеки да си прави изводите. 🙂

Какво е Вашето определение за добър шофьор?

Човек, който взима адекватни решения в пътната обстановка, успява да поправя чуждите грешки, има уравновесено поведение зад кормилото и най-вече – може да предвижда ситуацията и да мисли с два хода пред останалите участници в движението.

Какви препоръки бихте дали на участниците в нашето състезание?

Да участват в повече такива инициативи и да си опичат акъла, защото имат ожесточена конкуренция. 🙂

Какви са Вашите основни правила по време на състезание?

Не съм състезател и не мога да кажа от първо лице, но за всеки един друг успех, те са – стратегия, подготовка и никакво отстъпване.

Как се запалихте по високите скорости? Каква е историята?

Баща ми е моторист и той ме побутна в тая посока преди много години. Нещата се случиха доста естествено.

Каква Ви е рецептата за успех? Спазвате ли специален хранителен режим, спортна програма или режим на съня?

Около 9 от 12 месеца в годината съм на протеинова диета (белтъци, месо и т.н). Правя го от години и се чувствам много добре, а и резултатите чисто физически са доста добри. Тренирам 6 дни в седмицата всякакъв вид общофизически тренировки – от 10 км джогинг до набирания на лостове, упражнения с щанги, кикбокс и т.н. Режим на съня нямам, за което доста съжалявам и много често ми се случва да не си доспивам.

Имате ли талисмани или ритуали, за да се мотивирате преди старта?
Мотивацията ми е тежък метъл и рап на високи децибели. 🙂

Има ли нещо, над което работите в момента или вече сте създали, на което искате хората да обърнат внимание?

Предстоят множество събития на мото организацията Sofia Riders, на която аз съм председател, които включват школа за безопасност и практически съвети (SRMSS), дни за каране на писта (Trackdays) и още много други. Занимаваме се със широк спектър от дейности в областта на мотоциклетизма. Може да се намери повече информация за нас и да бъдем подкрепени на https://www.facebook.com/SofiaRiders2015 и https://sofiariders.com

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,