18 април, 2024

Софтуерните инженери, предприемачи и продуктови мениджъри се събират в малки групи под името Tech for U.K. Те обмислят идеи и споделят мислите си върху стена срещу Brexit. Ръководителят на проекта Джеймс Тейбър ги призовава да „мислят за продукти около тези теми“.

Това не е стартъп, а обикновена група доброволци от лондонската технологична индустрия, които разработват уеб сайтове и инструменти, за да предотвратят Brexit. Те се надяват да окажат обществен натиск върху политиците, за да дадат на хората втори шанс. Макар групата да е малка, тяхната ангажираност в политиката подчертава опасенията сред бизнеса и предприемачите, които могат да страдат от тарифи и гранични проверки.

От старта си миналата година, Tech For U.K. пусна дузина сайтове. Те помагат на потребителите автоматично да изпращат анти-Brexit съобщения чрез пощенска картичка или гласова поща до своите политици или да изтъкнат ползите на ЕС за Великобритания. Доброволците получават ограничено финансиране от групата за борба с Brexit Best For Britain. Най-новата разработка, позволява на потребителите на Facebook и Instagram да добавят разширен бутон „Stop Brexit“ към снимки и видеоклипове.

Великобритания трябваше да напусне ЕС, но процесът беше отложен, след като Парламентът отхвърли споразумението с Brexit, което премиерът Тереза Мей преговаря с ЕС.

Източник: Associated Press

Тагове: , , ,