20 април, 2024

Днес екипът на DevStyleR посети Investum Supersonic в Sofia Tech Park – събитие, имащо за цел да събере на едно място инвеститори и предприемачи с амбициозни стартъп идеи.

Събитието бе открито от Роб Нюуел, един от кийнотите на Investum Supersonic. Роб е е завършил магистърска степен по бизнес администрация в Stanford GSB, а в момента учи право в Yale Law School като има амбиции да продължи развитието си като професор по право. Той разказа за своята работа като един от първите хора в екипа на Parallel Domain, голяма компания за симулации на автономни превозни средства. Представянето на Роб бе в специален формат, в който публиката можеше да се включи в интервю с лектора, да зададе своя въпрос и да остане на сцената до следващо запитване. Инвеститорът сподели своята лична история за професионално развитие, което започва от университетската библиотека, както и съвета, който му е помогнал да различи успешните от неуспешните хора – “за да сте успешни, фокусирайте работата си върху едно нещо”.

Любезните представители от Quanterall пък демонстрираха за нас функциите на няколко техни интересни решения. Първото от тях бяха специални термо облекла, които с помощта на приложение могат да ни пазят топло. С помощта на плюшено животно от компанията демонстрираха как работи чип, записващ информация за бездомни (и не само) кучета – любопитно устройство, за което вече ви разказахме в статията за CryptoVarna.

Представителите на Quanterall ни направиха и едно ароматно кафе с помощта на блокчейн автомат, който превръща левовете в Ethereum. Над екрана над машината забелязахме и реклама, която с помощта на AI се пуска само докато клиентът я гледа. Идеята е в бъдеще, например, автоматът да пуска по едно кафе срещу всяко гледане на рекламата.

Тагове: , , , ,