19 април, 2024

Вчера (24.03) в Американски колеж – София, бе финалът на технологичния мейкатон ТОМ Трети! Събитието събра над 60 участника в София и Варна, които, разделени по отбори, създадоха прототипи в помощ на хора със специални нужни.

Мейкатонът се проведе от 21 до 24 март като в три от дните имаше специални дни на отворените врати. На тях посетителите имаха възможността да присъстват на лекция на тема „Общуване с хора със специални нужди“ или да се включат в детска програма в партньорство с Технократи.

 

DevStyleR присъства на финала, където всички отбори представиха своите специални изобретения! Отбор “Феникс” представиха преносима лифт платформа, която да помага на Иван в театралните му представления. Преносима повдигаща възглавница пък е решението на отбор „Балонче хвърковато“. Отбор „Art V“ разработи пък специално устройство за комуникация между Митко и Роси – актьори с увреден слух. Отбор „Good boys and Girls“ изработиха пък устройство с разглобен ховърборд, което автоматизира придвижването с инвалидна количка. Отбор „Козички завинаги“ пък ни зарадваха с приложение, което съдържа снимки от ежедневието на малката Дари с цел улесняване на комуникацията с нея.

Тагове: , , ,