20 април, 2024

Google слага край на мощните геймърски устройства – вече всичко ще е в браузъра!

Като част от събитието Game Developer’s Conference 2019, Google представи своята нова платформа, която ако бъде успешно внедрена на пазара, ще успее да промени завинаги лицето на гейминг света. Генералният директор на компанията заяви, че корпорацията работи върху услуга за стрийминг, която зарежда дори най-новите, тежки и хардуерно-взискателни игри направо в браузъра, напълно независимо от мощността на устройството. Чудото на гейминга се нарича Stadia!

Представителите на Google твърдят, че платформата за стрийминг Stadia ще даде на геймърите нова възможност да пробват най-новите игри веднага след като видят трейлъра им в YouTube. Например, вземете Creed Odyssey на Assassin. Инсталирането и безкрайните файлове за изтегляне ще бъдат в миналото.

Услугата работи с Chromecast и с всеки от популярните контролери – и въпреки това, те може би никога повече няма да са ни необходими.

Google показа и своите контролери. Оказва се, че те са точно такива, каквито очаквахме според изтеклата информация през последните седмици. Геймпадът работи с Wi-Fi, което му позволява да се свързва не към компютър или таблет, а директно към сървъра на играта.

Що се отнася до силата на самата платформа Stadia, тя ще предлага изживяване в 4K резолюция и 60 кадъра в секунда още в началото на своя релийз, а по-късно ще получи ъпдейт с 8K на 120 кадъра в секунда. За постигането на такива показатели дори при най-тежките игри, виновник е невероятната изчислителна мощност от 10,7 терафлопа. За сравнение, PS4 Pro може да се похвали само с 4.2 терафлопа, а Xbox One X с 6 терафлопа. В допълнение, новият Google напълно подкрепя междуплатформения геймплей – услугата позволява на конзолни геймъри и PC-геймъри да играят един с друг, а също така и лесно да запазваме и трансферираме напредъка си по игрите от една платформа на друга. Сред първите заглавия в линията на обслужване на Stadia е DOOM Eternal.

И още нещо! Stadia ще позволи на геймърите да създават запис на прогреса си в играта и да го споделят с други потребители. Получателят на информация може да започне играта точно от мястото, където е направено запазването. Любителите на стрийминга също няма да бъдат разочаровани: С новата функция Crowd последователите ще могат да се включат в играта на любимия си YouTube streamer само с един клик, още докато го гледат как играе. И понеже всички обичаме животът да бъде по-прост, вграденият гласов асистент ще ни помогне ако “забием” в играта и ще ни предостави информация за проблема ни.

Услугата Stadia ще бъде пусната през 2019 г. в САЩ, Канада, Великобритания и по-голямата част от Европа. Технологията ще може да се използва в 36 държави. Представителите на Google не казват как услугата ще работи – безплатно, чрез еднократно плащане или абонамент.

Източник снимки: IGN

 

Тагове: , , , ,