13 април, 2024

Вече е известна датата на първото благотворително състезание по картинг – 17 април, мястото е Sofia Karting Ring, а часът 19.00ч.

Всички фенове на картинга могат да се включат и да подкрепят турнирa по картинг, организиран от DevStyleR и инициативата #SpoDari в подкрепа на Сдружение за Деца с Онкохематологични Заболявания. Освен приятните мигове на пистата, където ще бъде излъчен  Картинг Шампиона сред IT фирмите, участниците ще подкрепят каузата за организиране на спортни лагери за деца с онкохематологични заболявания и тяхната подготовка за ежегодните “Игрите за шампиони” в Русия.

Събитието е разделено на няколко етапа – майсторско шофиране на рали шампиони от страната, стратегии за успешно и безаварийно шофиране както на пистата, така и на пътя, и същинско картинг състезание тип Льо Ман.

Водещи автомобилни състезатели ще бъдат ментори на отборите и ще помагат в изграждането на стратегия за успех в надпреварата.

Отборите ще преминат подробен инструктаж за безопасност и разясняване на правилата, последван от квалификация за стартови позиции. Същинското състезание ще е около 60 минути, в които отборите ще имат прозорец от 4 минути за всяка смяна на пилот. Всеки отбор сам трябва да реши кога да направи смени пилота на картинг трасето и кой пилот на коя щафета да бъде.

Местата за участие са ограничени. Ще бъдат допуснати до 12 отбора, като всеки отбор може да се състои от 4 до 6 пилота.

Ще има награждаване, купи, медали и много изненади за участниците и победителите.

За да включите своя отбор свържете се с нас на [email protected]!

Тагове: , , , , , , ,