25 април, 2024

Нетера е независим оператор и пионер в телеком индустрията. Компанията предлага стандартни и комплексни услуги и проекти в Европа повече от 20 години. Целта на компанията е да осигури първокласно обслужване на всеки един етап, от инфраструктурата до бъдещите технологии.

Портфолиото на Нетера включва интегрирани глобални комуникационни решения, базирани на последните технологии за оптична, IP и сателитна свързаност. Нетера е известна с надеждни услуги за VPN и мрежи за данни, Интернет достъп, колокейшън, изграждане и поддръжка на спътникови инсталации.

Нетера е първата, която въвежда много иновации в телеком индустрията като спътниковата връзка за първите интернет доставчици в България; първият подводен оптичен кабел през река Дунав; първата онлайн телевизия за българи в чужбина са дело на Нетера. През 2012 година стартира първият в света дистрибутиран интернет exchange – NetIX. Дежурните инженери на Нетера използват диаграми на състоянията, въведени за първи път в индустрията от компанията.

Нетера пуска в експлоатация първия етап на най-големия си проект за изграждане на оптична мрежа през България, чрез която се осъществява връзка между европейската и азиатската опорни точки – Балкански оптичен пръстен (Balkan Fiber Optic Ring или BFOR). Първият български телекомуникационен оператор, който открива международна взаимосвързаност и създава „Точка на присъствие“ във Франкфурт, Германия, като по този начин разбива монопола на интернет пазара. През 2018 г, Нетера отново постави ново начало като стана един от петте учредители на обединението Мобилни алтернативни комуникации (МАК). Повече информация може да прочетете тук.

Тагове: