26 април, 2024

Mobile World Live TV е популярна и престижна видео броудкастинг услуга, която ежегодно осигурява телекомуникационно съдържание на Mobile World Congress. Тази година ще се проведе първото пряко излъчване на GSMA Mobile World Live с помощта на 5G разработките на Samsung, представящи 5G реалистично изживяване за участниците в конгреса в Барселона. Това става възможно благодарение на радиодостъп (5G Radio) и 5G рутер (CPE), захранващи съдържанието, заснетo от High Definition телевизионна видеокамера (HDTV) на щанда на Mobile World Live TV в Broadcast Village.

В предишно години това излъчване се е извършвало чрез пренос по оптични влакна. Тази година предаването ще бъде възможно благодарение на 5G мрежата на Samsung, която е ефективна в преодоляването на физическите ограничения, които има мрежата, базирана на оптични влакна. 5G излъчването предлага изключително ниска латентност при предаване на големи файлове, например видео съдържание.

След първата си пълна комерсиализация на разработените от Samsung решения – 5G FWA, състояща се от 5G радио, 5G рутери и ядро от следващо поколение, през февруари 2018 г., мобилната компания излезе с една от най-малките интегрирани FCC-базирани 5G радио станции и 5G домашни рутери (CPE) на пазара. В допълнение към успешната си комерсиализация на 5G услугите в САЩ, Samsung е избран от един от големите корейски оператори като официален 5G доставчик.

Началото на събитието ще можете да гледате между 24 и 28 февруари в официалния сайт на конгреса.

Източник: Samsung Newsroom

Тагове: , , , , , ,