22 април, 2024

Слухове в медийното пространство отново дават повод за спекулации, че Google все пак ще пусне на пазара своя проект за “смартфон конструктор”, който беше отменен преди години.

Source: Google

Project Ara е специален вид смартфон от модули, проектиран от Google, за да бъде използван от 6 милиарда души – 1 милиард настоящи смартфон потребители и 5 милиарда потребители, които предпочитат функционални телефони. Дизайнът на Google предвещава той да се състои от хардуерни модули, осигуряващи общи части за смартфони като процесори, дисплеи, батерии и камери, както и модули, осигуряващи по-специализирани компоненти, и “рамки”, към които тези модули да бъдат прикачени. Идеята на иновативния дизайн е да позволи на устройството да бъде подобрявано и модифицирано в бъдеще, за да отговаря на нуждите на времето, без потребителят да има нужда да купува изцяло ново устройство.

 

За жалост до 2016 г. обаче концепцията бепе преработена, в резултат на което бе създаден телефон с основни компоненти, които не могат да бъдат надграждани, и модули, предоставящи допълнителни функции.

Тагове: , , ,