26 април, 2024

Февруарската среща на технологичната общност за Amazon Web Services в България беше на тема, свързана с IoT Core. Екипът на DevStyleR също присъстваше на събитието.

Лектор на мийтъпа беше Радослав Йовчев, който е AWS консултант в HeleCloud. Опитът му е в мрежите и сравнително скоро се занимава с облачни технологии.

Как по-точно свърза двете технологии AWS и IоТ?

Пазарът за IoT в момента се увеличава и това е причината големите облачни провайдъри да се насочат към услуги, които да улеснят различните клиенти и индустрии да ги използват, за да имплементират автоматизации, които са свързани с IoT. Искаме да махнем човешката намеса от процеса, най-вече в компаниите, за да съкратят разходите.

Възможна ли е разработката на тези технологии за лични проекти? Препоръчваш ли го?

Тези технологии не са насочени към клиенти, които са малки. Те са насочени към enterprise клиенти, към индустрии. Така че да можете да използвате скалируемо и еластично решение, което е някъде отдалечено от вас. Да ползвате функционалност, която е готова и вече някой друг я е направил. Така че да развивате някаква функционалност, т.е. това, което правят доставчиците на облачни услуги и AWS е да предложат фреймуърк, през който това може да се случи.

Какъв беше процесът, който представи по време на демото?

Аз презентирах един проект, който бяхме направили. Услугата е сравнително нова и затова е интересна за хората. Като цяло аз нямам опит с нея, но и не са толкова много хората в България, които имат. Затова реших, че ще е интересно да разкажа с какво сме се занимавали. Накратко разгледахме Core услугата, която дава възможност да интегрираш облачните услуги в AWS с IoT технологиите.

Тагове: , , , , ,