24 април, 2024

Макар и често да се налага да пренощуваме в офиса, едно от основните преимущества на работата на дивелъпъра е, че тя може да се върши отвсякъде! Пътешествията са винаги добро решение и източник на нови сили за работа и креативни идеи. Предлагаме ви няколко атрактивни интернационални дестинации, които според нас са отличен избор за работа от разстояние:

Сиатъл

Ако искате да натрупате крупна сума пари зад гърба си, то е важно да отбележим, че Сиатъл е един от градовете, в които дивелъпърите получават най-високи заплати (около 110,000$ нето, годишно). В случай, че вдъхновението започне да ви бяга, градът е заобиколен от много вода, планини и вечнозелени гори, а парковете сякаш нямат край! Сиатъл приютява технологичните гиганти Microsoft и Amazon, където работата няма край, като същевременно дава възможности за много места за отдих. Модернистичната визия на Space Needle е отличителният белег на този град, който сам по себе си говори за неговата доминация сред технологичните градове в света

 Хонконг

Архитектурата на Хонконг е толкова футуристична, че този град сякаш идва от бъдещето или от някой от клиширан sci-fi хакерски филм, в който програма създава човек от плът и кръв за минути. Дори няма да споменаваме това, че още през 2006г. учениците в този град използват своя пръстов отпечатък, за да отбележат присъствието си в час. Новите технологии са променили облика на мястото и дават неограничени възможности за забавление, сред които свръхреалистични VR escape зали и игри, а защо не и да сготвиш сам храната си в ресторант с помощта само на един таблет? Смятаме, че напредничавата визия на това място определено може да събуди скрити възможности.

Свeщеният остров

Ако търсите покой от постоянните крайни срокове и лудия, свръхмодерен agile метод на работа, то не смятаме, че има място, на което да откриете повече спокойствие от Holy Isle. Свещеният остров се намира на югозападното крайбрежие на Арран в Шотландия и е идеалното място за дивелъпърите, които не обичат прекалено много хора в офиса. Името на острова идва от това, че той е собственост на тибетската будистка общност Samyé Ling, която управлява Центъра за световен мир и здраве.Те предлагат смес от медитация, йога и тай чи курсове в домашна къща. Пътуването до това райско кътче е истинско предизвикателство – то е достъпно само с ферибот, но пък невероятните гледки и природния резерват си струват всички усилия! Препоръчваме ви това място, в случай, че самотата и спокойствието са вашия генератор на силни проекти.

 

Лос Анджелис

Лос Анджелис е една палитра от хора с разнообразни нагласи и професии. Ежедневното сблъскване с различни типажи дава поле за креативност и възможност за работа във всеки един сектор, който можете да си представите, наистина.

Ето какво казва Дерек Васкони пред ValuePenguin за работата си в LA: “Доскоро работех основно от района на Питсбърг. Мога да кажа, че в Пенсилвания клиентите ми бяха по-скоро от индустриален тип като компании за почистване, водопроводчици и механици. Тук, в Лос Анджелис, моите клиенти почти изцяло са артисти, автори, музиканти и въобще артистични хора. Смятам, че определено мястото, на което живея в момента е страхотно, а и уникално, защото се занимавам с повече хора, които чрез работата си изразяват себе си като личности. Дълго време бях в група, писал съм и роман, така че ми е лесно да открия общи черти с нов клиент, който е автор или музикант, или някой, който работи в креативната индустрия тук в Лос Анджелис. Обикновено кодя от 22:00 часа през нощта до около 8 часа сутринта, в зависимост от това колко работа имам в дадената нощ.”

Тагове: , , , , , , ,