24 април, 2024

43-годишният Чин Чишенг е успял да изтегли повече от 7 милиона Китайски юана (около 1 милион Щатски долари) от банката, в която работи – Huaxia Bank. Първите си пари той тегли през ноември 2016 г. но бива хванат едва след 1358-мата си транзакция през януари 2018 г. и предаден на властите.

Всичко това е възможно поради вратичката, която той открива – а именно, че банката не записва правилно изтегляния, правени около полунощ, пускайки суми без да ги премахва от сметките на потребителите. Обикновено това изпраща сигнал за грешка в системата, но Чишенг е добавил скриптове в системата, които заглушават тези сигнали.

Банката е била против повдигането на обвинения, за да избегне лоша реклама, но полицейските власти не са се съгласили, в резултат на което банковият служител трябва да излежи присъда от над 10 години лишаване от свобода. Твърденията му, че е теглел пари, за да тества системата за защита не са приети, след като става ясно, че парите са добавяни в неговата лична сметка, а част от тях вече са били изхарчени.

Source:TheVerge

Тагове: , , , ,