19 април, 2024

AtScale избра София за начална точка на своята международна експанзия. Базираната в Калифорния компания напуска за първи път пределите на САЩ, стъпвайки на Стария континент с български офис.
Макар създадената през 2013 г. AtScale все още да е малко позната в нашата страна, клиенти на платформата  и` за бизнес разузнаване са гиганти като JPMorgan Chase, Toyota, Wells Fargo, GlaxoSmithKline.

До раждането на иновационната услуга се стига след като основатели на AtScale – ветерани от Yahoo!, Google, Netezza, IBM, Microsoft, Salesforce, Cisco and Oracle, сами се изправят пред това препятствие на предишните си работни места. Сблъсквайки се от първо лице с неефективността на наследените системи от данни, те решават да създадат онова, което не могат да купят – решението.

Според Скот Хаузър, главен продуктов директор на AtScale, лавинообразното нарастване на количеството от данни, събирани и съхранявани от организации по целия свят през последните няколко десетилетия, е неоспоримо, а способността за бърз достъп до тях и за ефективното им анализиране вече е от решаващо значение за всеки бизнес. Forrester Research твърди, че през 2019 г. в анализиране на големи информационни масиви ще бъдат инвестирани 140 млрд. долара.

Вниманието на AtScale към България насочва Момчил Михайлов, който е българската следа в иновативната компания, вицепрезидент и генерален мениджър за Европа. „Тук сме, защото съм сигурен, че в България ще намерим изключителните IT специалисти, от които нашата революция има нужда. Това са кадри, които търсят не просто заетост със социални придобивки, а кариера. Не става дума за работа по различни проекти или аутсорсинг. Както екипът ни в САЩ, така и този в Сoфия, ще създава продукт без аналог в света“, обяснява Михайлов.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,