19 април, 2024

Конференция „Училище – университет – бизнес: ръка за ръка в ИКТ сектора“ , на която бизнесът и образованието за пореден път си подават ръка, бе организирано по повод 30-годишнината на ТУЕС към ТУ-София и завърши с официална церемония, на която VMware получи признание за дългогодишното си партньорство с училището по електронни системи. Престижното отличие бе връчено на Руси Русев, директор „Развойна дейност“ във VMware. Г-н Русев, възпитаник на ТУ София и част от висшия мениджмънт на компанията в България прие Почетен юбилеен знак за принос в развитието на училището и получи благодарности за ангажираността на VMware към каузата на ТУЕС.

 

По време на конфренцията експертите в областта дискутираха ролята на средното образование в развитието на ИКТ сектора и ефективните бизнес модели, приложими в най-бързо развиващата се сфера на икономиката.

Дългогодишното сътрудничество между софтуерната компания VMware, един от най-големите инвеститори в региона, и ТУЕС е резултат от стремежа към предоставяне на възможности за развитие на младите хора в ИКТ сектора, за които менторството, обученията и насоките от специалистите са безценна помощ за изграждане на успешно професионално бъдеще.

Тагове: , , , , , , , , , , ,